ALDE / L. State: Solicitarea senatorului Daniel Zamfir este una cât se poate de firească şi de legitimă

ALDE / L. State: Solicitarea senatorului Daniel Zamfir este una cât se poate de firească şi de legitimă

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir (foto), a declarat marţi că Biroul Permanent a decis să-l invite la audieri în comisiile de specialitate pe guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, joi, la ora 11,00.

Întrebat dacă prin această propunere nu şi-a depăşit atribuţiile, aşa cum a afirmat senatorul PNL Florin Cîţu, Zamfir a spus că propunerea sa este în conformitate cu Regulamentul Senatului.

“Situaţia privind ROBOR trebuie clarificată printr-un dialog cu reprezentanţii BNR, cei ai Guvernului şi Parlamentului. Chemarea la audieri în Parlament a reprezentanţilor instituţiilor statului este o practică democratică iar BNR nu poate face excepţie de la regulă. Un dialog între Parlament, Guvern şi Banca Naţională este fără doar şi poate obligatorie” a declarat pentru www.arenamedia.ro liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Solicitarea domnului senator Daniel Zamfir este una cât se poate de firească şi de legitimă. Este nevoie de un dialog constructiv în comisiile de specialitate ale legislativului pentru a verifica datele legate de evoluţia ”ciudată” a indicelui ROBOR. Acesta afectează viaţa a milioane de români cu rate la bănci. În acest moment nu putem avea convingerea nici că este manipulat, dar nici nu putem să spunem că avem convingerea că nu este. De ce? Pentru că dacă în Europa, bănci mari au manevrat LIBOR, nu ştim de ce ar trebui să scoatem băncile noastre din această ecuaţie şi să le considerăm că sunt ca nişte măicuţe.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.