CJ Călăraşi găzduieşte acțiunea cultural-educativă "Zestrea Călărașiului"

CJ Călăraşi găzduieşte acțiunea cultural-educativă "Zestrea Călărașiului"

Timp de 3 zile foaierul Consiliului Județean Călărași găzduiește acțiunea cultural-educativă "Zestrea Călărașiului" , parte a proiectului "10 pentru Centenar".

Organizată în parteneriat cu Muzeul Dunării de Jos, activitatea a debutat astăzi cu prezentarea unei odăi tradiționale din zona Câmpiei Bărăganului, obiectele de patrimoniu, păstrate cu sfințenie de muzeografii călărășeni, încântând elevii prezenți la eveniment.

În cadrul expoziției poate fi văzută o superbă ladă de zestre pictată cu chipurile Reginei Maria și Regelui Ferdinand, dar și pistelca de Jegălia (fotă țesută la război), marcă înregistrată a localității căreia îi poartă numele.

Tot astăzi elevii au participat la atelierul de lut, urmând ca mâine să intre în tainele artei goblenului iar vineri descifrează țesătura specială a iilor românești.

Sursa Facebook Consiliul Judeţean Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.