MEN / Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi examenul de Bacalaureat nu se modifică în anul şcolar 2018-2019

MEN / Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi examenul de Bacalaureat nu se modifică în anul şcolar 2018-2019

Modelele de subiecte au fost deja postate pe site-ul subiecte.edu.ro

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor susţine examenele de finalizare a ciclurilor de învăţământ gimnazial (Evaluare Naţională) şi liceal (Bacalaureat) după acelaşi format de subiecte ca în anul şcolar anterior.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat aferente sesiunilor din anul şcolar 2018-2019 sunt postate pe site-ul subiecte.edu.ro.

Decizia a fost luată de ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, doamna Rovana Plumb, după consultările avute astăzi, 2 noiembrie, cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi elevilor.

În urma întâlnirii organizate la sediul MEN, cei prezenţi au solicitat în unanimitate ca examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat din anul şcolar 2018-2019 să se desfăşoare în aceleaşi condiţii, fără a se modifica structura subiectelor propuse.

"Am solicitat consultări cu sindicatele din învăţământul preuniversitar, cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, cu Consiliul Naţional al Elevilor, cu cadrele didactice, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce priveşte modul în care copiii noştri vor trece cu bine, în acest an şcolar, Evaluarea Naţională, respectiv examenul de Bacalaureat. Am ajuns la concluzia ca în timpul jocului nu se schimbă regulile. De aceea, în acest an şcolar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte", a declarat doamna Rovana Plumb, ministru interimar al Educaţiei.

BIROUL DE COMUNICARE

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.