Consiliul Judeţean şi-a dat acordul pentru preluarea în administrare a Complexului Sportiv Dunărea

Consilierii judeţeni au validat marţi în cadrul unei şedinţe extraordinare, printre altele, şi Hotărârea privind solicitarea de transmitere a unui imobil, aflat în proprietatea publică a Municipiului Călăraşi şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Călăraşi, în proprietatea publică a Judeţului Călăraşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi.

Astfel, s-a aprobat solicitarea de transmitere a unui imobil – teren și construcții – Complexul Sportiv Municipal “Dunărea” Călărași, din care: suprafață teren central (teren și construcții) – 24162 m.p.; suprafață teren = 8986 m.p.; suprafață teren = 3501 m.p. și suprafață spațiu administrativ, teren, alei și construcții = 21027,58 m.p., situate în intravilanul Municipiul Călărași, b-dul Republicii, nr. 39, județul Călărași, din domeniul public al Municipiului Călăraşi şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Călăraşi în domeniul public al Judeţului Călăraşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi. Fostul teren de zgură pe care se va construi din primăvara anului viitor un bazin de înot a rămas în administratea Consiliului Local municipal Călăraşi.

Modernizarea Complexului Sportiv devine o necesitate în condiţiile în care echipa de fotbal Dunărea Călăraşi va intra în curând într-un proces de licenţiere pentru a evolua în liga I în cazul în care va reuşi să promoveze la finele sezonului. După ce-şi va da acordul şi Consiliul Local municipal Călăraşi, Consiliul Judeţean va putea demara lucrările de modernizare a stadionului conform cerinţelor cuprinse în cadrul dosarului de licenţiere.

„Consiliul Județean Călărași are drept scop, în următoarea perioadă de timp, să efectueze lucrări care vizează reabilitarea, extinderea şi modernizarea celor mai importante obiective care compun Complexul Sportiv Municipal “Dunărea” Călărași, din dorința de a satisface nevoile cetățenilor județului Călărași.

Una dintre premisele îndeplinirii acestui scop îl reprezintă faptul că Judeţul Călăraşi, prin Consiliul Judeţean Călăraşi este membru fondator, alături de Municipiul Călăraşi, prin Consiliul Local al Municipiului Călăraşi, precum şi de Societatea ECOAQUA S. A. Călăraşi, al Asociaţiei FOTBAL CLUB DUNĂREA 2005 Călăraşi.

Pentru ducerea la îndeplinire a acestui deziderat este necesară şi oportună obţinerea dreptului de proprietate publică a judeţului Călăraşi asupra Complexului Sportiv Municipal “Dunărea” Călărași.

În scopul obţinerii dreptului de proprietate publică al Judeţului Călăraşi asupra imobilului, am iniţiat prezentul proiect de hotărâre care, în cazul adoptării, va sta la baza unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Călăraşi privind transferul dreptului de proprietate.” se arată în Expunerea de Motive la PH mai sus menţionat.

După 21 de etape, echipa pregătită de Dan Alexa ocupă primul loc în clasament totalizând 49 de puncte.

La finele stagiunii 2017 – 2018, vor promova în L1, formaţiile clasate pe locurile 1 ş2. Echipa care va ocupa locul 3 va participa la un baraj unde va întâlni o formaţie de pe locul 12 din topul final al ligii I.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.