L. State: Preşedintele Iohannis transformă o instituţie a statului român într-o portavoce politică a sa

L. State: Preşedintele Iohannis transformă o instituţie a statului român într-o portavoce politică a sa

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, marţi, votul din Senat pe cererea procurorilor DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, spunând că "scutul" făcut de PSD şi ALDE prin vot arată că aceste partide nu au înţeles mesajul românilor.

„Au făcut zid în jurul lui ca nu cumva marea valoare a politicii românești să fie atinsă de procurori” a spus Iohannis.

“Decizia senatorilor a fost una clară, exprimată cu majoritate de voturi. Senatul a spus nu unui nou dosar fabricat de DNA. Se tot vorbeşte despre rolul instituţiilor şi atribuțiile acestora. În acest caz, Senatul şi-a exercitat atribuțiile cu privire la cercetarea penală a unui membru al său. Atacurile venite din partea preşedintelui Iohannis şi a celor din PNL erau de aşteptat. Preşedintele Iohannis transformă o instituţie a statului român într-o portavoce politică a sa.” a declarat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a mai susţinut “O temă frecventă care este servită de maşina de zgomote a statului paralel este că Senatul, nu are calitatea să se pronunţe cu privire la seriozitatea unui dosar în care se solicită urmărirea penală a vreunui membru al Parlamentului. Adică Parlamentul e un fel de maşină de avizat documente trimise de DNA, un fel de gară în care nu opreşte nici un tren! Dar aceeaşi ipocriţi spun că preşedintele are voie să refuze bugetul şi să-l trimită la reexaminare, are voie să nu numească membri ai cabinetului, are voie să încalce Constituţia, are voie să facă ce vrea fără să răspundă pentru nimic.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.