Arena - cotidian online călărăşean de politică, administraţie, economie, sport şi publicitate

Switch to desktop

PNL / Filipescu, despre procentele pe care le-ar putea obţine partidele la europarlamentare

filipescupnlLiderul PNL, Răducu Filipescu a făcut miercuri o evaluare a procentelor pe care partidele din Călăraşi le-ar putea obţine la alegerile europarlamentare din 25 mai. În opinia sa câştig de cauză vor avea partidele care vor reuşi să-şi mobilizeze electoratul în ziua votului.

Lista e deschisă de PNL, creditat, potrivit estimărilor preşedintelui Filipescu, cu 55% din voturi. Pe locul doi s-ar situa PSD cu 24% iar pe 3, PDL cu 10%. În cărţi mai intră PMP cu 6% şi PP-DD, cu 5%. „Sigur că pot interveni şi fluctuaţii. E greu de precizat acum care sunt procentele. Pot să spun că am făcut evaluarea pe o prezenţă de circa 79 de mii de călărăşeni care s-ar putea prezenta în ziua votului la urne” a spus Răducu Filipescu.
Liberalii mizează în judeţ pe un număr minim de 40 de mii de voturi din care 13.000 din municipiul reşedinţă de judeţ. La nivelul Regiunii Sud – Muntenia, coordonată de Răducu Filipescu, procentul liberalilor este de 25 la sută. Judeţele „forte” sunt Giurgiu şi Călăraşi, la polul opus aflându-se Argeş şi Ialomiţa.

În ceea ce priveşte strategia de campanie la nivel local vor fi organizate câteva mitinguri cu precădere la Călăraşi şi Olteniţa la unul dintre ele urmând a fi prezent şi liderul partidului, Crin Antonescu.
Pe colegii, coordonatorii de campanie sunt Dan Drăgulin (Colegiul 1), Liviu Tomoiagă (Colegiul 2), Dan Motreanu (Colegiul 3), Iulian Dumitrescu (Colegiul 4) şi Raluca Surdu (Colegiul 5).