Arena - cotidian online călărăşean de politică, administraţie, economie, sport şi publicitate

Switch to desktop

"Şcoala de pregătire a femeilor liberale din administraţia publică locală", un real succes!

Femeile din PNL au participat în acest week-end, la Călăraşi, în cadrul lucrărilor "Şcolii de pregătire a femeilor liberale din administraţia publică locală", la un seminar de instruire pe subiecte precum promovarea valorilor liberale în rândul electoratului, programe de guvernare locală în sprijinul familiilor din România în viziunea liberală, rezolvarea problemelor prioritare ale cetăţenilor în consiliile judeţene şi în consiliile locale, comunicarea eficientă a mesajelor liberale către cetăţeni, mobilizarea electoratului liberal pentru participarea la vot.

Doamnele liberale participante au constatat că ceea ce OFL şi-a propus acum un an, s-a realizat. Este vorba despre creşterea forţei politice a OFL, încurajarea intrării în politică a femeilor de valoare, încurajarea implicării femeilor în viaţa publică a comunităţilor din care fac parte, creşterea gradului de profesionalizare al femeilor liberale din politică şi administraţie.

Femeile liberale se vor implica să îmbunătăţească şi să schimbe actuala situaţie la nivel local privind domeniul sănătaţii, educaţiei şi problemele sociale ale familiilor. Ele vor identifica problemele, vor propune soluţii şi vor dezbate aceste soluţii în comunităţile din care fac parte. Considerăm că soluţiile cele mai eficiente vor fi propuse de cele care se lovesc zi de zi de aceste probleme, femeile din România, din postura de mamă, soţie, bunică. Acest guvern a uitat total de oameni, aplicând strict matematic tăierile, neţinând cont de realităţile locale. Noi construim de la nivel local, identificând problemele reale ale familiilor, şi vom promova, după ce vom câştiga alegerile, politici la nivel naţional în sprijinul familiilor”, a declarat Lucia Varga, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale.

La Călăraşi, în perioada 17-18 martie 2012, a avut loc seminarul de instruire politică "Şcoala de pregătire a femeilor liberale din administraţia publică locală", care face parte din programul mai amplu de pregătire politică iniţiat de Organizaţia Femeilor Liberale - „Femeile liberale pot ajuta România”.

La acest seminar au participat doamne din filialele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Argeş, Bucureşti, Ilfov, Dolj, Gorj, Olt, Dâmboviţa. La seminar au luat parte doamnele candidat de primar, consilier judeţean şi consilier municipal de municipiu reşedinţă de judeţ.

Seminarul s-a desfăşurat cu sprijinul Fundaţiei Friedrich Naumann Foundation for Freedom şi constituie prima etapă dintr-o serie de trei seminarii, pentru restul judeţelor ţării. Următoarele etape vor avea loc la Galaţi, pe 24-25 martie şi la Sighetu Marmaţiei, pe 31 martie-1 aprilie.