Arena - cotidian online călărăşean de politică, administraţie, economie, sport şi publicitate

Switch to desktop

Reprezentantii USL, absenţi de la Conferinţa TNL

Rares IonescuSingurul lider de partid prezent a fost Rareş Ionescu, şeful interimar al OT-PDL.
Peste 600 de delegaţi au participat duminică la lucrările Conferinţei Teritoriale de Alegeri a TNL Călăraşi. Lideri marcanţi ai organizaţiei naţionale au ţinut să fie prezenţi la Călăraşi pentru a fi alături de acum de colegul lor Alin Drăgulin care a predat ştafeta lui Florin Drăgan.
În afara acestora, doar un singur lider de partid a onorat invitaţia lansată de tinerii liberali şi anume şeful interimar al OT-PDL, Rareş Ionescu.
Reprezentanţii formaţiunilor politice membre ale USL au lipsit mai mult sau mai puţin motivat. Validat în urmă cu o săptămână la conducerea judeţeană a TSD Călăraşi, Marius Sbârcea a absentat fiind prezent la Braşov la Congresul organizaţiei de tineret. Nimeni nu l-a putut suplini deşi, în mod bizar, pe unul din scaunele alocate invitaţilor se afla scris pe o coală de hârtie numele celui de-al doilea om din conducerea partidului, onorabilul Ion Ştefan. Evident, nici domnia sa n-a onorat invitaţia junilor liberali. Cei de la PC, în ciuda faptului că nu aveau în agendă nicio acţiune politică, au preferat să rămână acasă deşi formează cu liberalii Alianţa de Centru Dreapta. Să fii rămas tineretul conservator fără preşedinte?
În astfel de condiţii, tinerii liberali n-au ezitat, pe alocuri, să-şi ironizeze partenerii de alianţă de la TSD care au preferat, inclusiv la Congres, să-şi valideze conducătorii prin vot deschis, cu mâna în sus şi nu prin vot secret exercitat în cabine special amenajate. E adevărat că a fost vot secret însă şi concurenţa pe funcţii egală cu zero.