Arena - cotidian online călărăşean de politică, administraţie, economie, sport şi publicitate

Switch to desktop

PNL despre Monica Macovei „Fantoma lui Băsescu la Bruxelles”

Monica Macovei, fantoma lui Traian Băsescu la Bruxelles, continuă să se opună oricărei reformări a sistemului judiciar din România, tocmai pentru că nu vrea să piardă pârghiile de influență pe care le deține.

Președintele PNL Crin Antonescu a susținut permanent independența justiției, motiv pentru care a și propus în fruntea acestui Minister, când portofoliul s-a aflat la liberali, o persoană neînregimentată politic și cu bună reputație profesională.

Partidul Național Liberal a sprijinit singurul ministru care a încercat să impună o procedură transparentă pentru numirea șefilor de parchete, cu respectarea normelor europene. S-a dorit astfel eliminarea trocurilor politice cu Traian Băsescu, instituite chiar în vremea ministeriatului Monicăi Macovei.

Pe de altă parte, nu putem să ne așteptăm la mai multe de la eurodeputatul PDL, în condițiile în care este persoana care a denigrat România în Europa și care a înțeles mandatul de la Parlamentul European ca pe o tribună pentru subminarea intereselor țării și ale românilor în fața instituțiilor UE.

Monica Macovei s-a făcut remarcată printr-un atac fără precedent la adresa României în vara anului trecut, când a recurs la un întreg arsenal propagandistic și instituțional, prin minciuni spuse în afara granițelor, declarații care au adus grave deservicii statului român.

Nu trebuie să uităm că, în iunie 2012, reprezentanți ai PDL, în frunte cu Monica Macovei, au declanșat o amplă campanie de dezinformare și de manipulare a opiniei publice internaționale, a Parlamentului European, încercând să promoveze ideea că în România asistăm la o lovitură de stat.

În acea perioadă, europarlamentarul PDL a amenințat că va cere sancționarea României la Bruxelles, în bază prevederilor articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, ceea ce ar fi însemnat de la suspendarea fondurilor europene și până la anularea dreptului de vot în Consiliul European.

Cu alte cuvinte, o decizie care ar fi trimis România la periferia Europei, pentru că așa a înțeles Monica Macovei că trebuie să se comporte din postura pe care o deține: nedemn și anti-național.

Cristina Ancuța Pocora

Purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal