Arena - cotidian online călărăşean de politică, administraţie, economie, sport şi publicitate

Switch to desktop

Vosganian „Nu există câştigător sau perdant dacă se rupe USL, pierdem împreună”

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă, la Suceava,  că USL va trebui să continue împreună la guvernare pentru că nu va exista un câştigător din ruperea USL, ambii parteneri având de pierdut - transmite Mediafax.

"Am câştigat împreună, trebuie să guvernăm împreună. Oricum s-ar rupe USL şi oricine ar rămâne să guverneze, am pierde amândoi. Nu există câştigător şi perdant dacă se rupe USL. Pierdem împreună, să fie foarte clar", a spus liderul liberal.

El a arătat că USL trebuie să dea un mesaj de respect pentru poporul român şi atât cât PSD şi PNL au candidat împreună, au făcut o alianţă politică şi au promis să guverneze împreună, va trebui să se ţină de promisiune. 

"România capătă încredere: aţi văzut că ne împrumutăm cu o dobândă mai mică decât vreodată în istoria românilor, riscul de ţară va fi scăzut şi România va avea un coeficient de atracţie pentru investiţiile străine mai mare. A guverna o ţară e o responsabilitate mai mare decât poate oricare dintre partide, astăzi, singur să o facă", a spus Vosganian.

El a comparat USL cu motorul unei maşini care merge cu patru bujii: două la PNL şi două la PSD care trebuie puse laolaltă ca maşina să meargă înainte. 

"De aceea, cred eu, că trebuie să nu se lăsăm orbiţi de copaci şi să vedem pădurea, trebuie să vedem care este responsabilitatea noastră şi să guvernăm împreună", a spus liderul PNL.

Varujan Vosganian a subliniat că PNL nu rivalizează cu PSD, ci cu partide care se află în zona politică de dreapta, iar PNL trebuie să-şi întărească mesajul de dreapta.