Arena - cotidian online călărăşean de politică, administraţie, economie, sport şi publicitate

Switch to desktop

Antonescu “Unii vorbesc despre suspendarea lui Băsescu; Glumiţi că un telefon poate fi motiv”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că declanşarea suspendării lui Traian Băsescu pe motiv că acesta a vorbit la telefon cu procurorul general poate fi interpretată doar într-o "cheie comică". Potrivit Mediafax, liberalul a mai spus că şeful statului poate comunica, în principiu, cu oricine.

"Unii vorbesc de suspendare, cred că glumiţi. Faptul că Traian Băsescu a dat telefon procurorului general numai într-o cheie comică ar putea fi interpretat drept motiv de suspendare. Oricine, cu atât mai mult şeful statului, pot vorbi şi uneori chiar trebuie să vorbească cu procurorul general. Sunt şefi de instituţie, sunt oameni cu responsabilităţi, sunt oameni care trebuie să comunice prin chiar spiritul Constituţiei", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că Traian Băsescu merge "cu un fel de autodenunţ mai departe" spunând că i-a transmis lui Tiberiu Niţu "nu e bine, domnul procuror general".

"Dar cum pot eu să discut cu o suspendare câtă vreme procurorul general al republicii nu iese şi spune ?am primit un telefon cu un conţinut neconstituţional, de la preşedinte. Apăr independenţa instituţiei pe care o conduc şi nu permit aşa ceva?", a mai declarat preşedintele PNL.

Liderul liberal a subliniat că s-ar fi aşteptat ca procurorul general să iasă public şi să facă clarificări cu privire la situaţia procurorilor. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}