Arena - cotidian online călărăşean de politică, administraţie, economie, sport şi publicitate

Switch to desktop

„Let’s do it Romania!” la Școala Ștefan Vodă

letsdoitromania1
Sâmbătă, 28 septembrie 2013, elevii
Școlii Gimnaziale nr.1 Ştefan Vodă , s-au implicat în acțiunea ecologică „Ziua de Curățenie Națională”, în cadrul proiectului „Let’s do it România!”, prin colectarea de deșeuri din zone poluate ale localității. Dorința de implicare a elevilor și profesorilor din școala noastră a fost demonstrată în cadrul acestui program de voluntariat.

Dimineața la ora 8,30, elevii au fost prezenți în curtea școlii, unde directorul, prof. înv. primar Florența Dincă și consilierul educativ Viorica Măncilă au repartizat saci menajeri și mănuși pentru strângerea gunoaielor. Cadrele  didactice, participante la proiect, cu sprijinul Consiliului local Ștefan Vodă, împreună cu grupul de elevi voluntari s-au mobilizat pentru o bună desfășurare a activității ecologice, conştienți de importanţa unui mediu curat şi sănătos.

La primele ore ale dimineții nu speram că ne putem desfășura activitatea dar  soarele  ne-a  zâmbit și împreună cu numărul mare de voluntari , elevi  din mediul  preșcolar, primar  şi gimnazial (88 elevi și 9 cadre didactice) a făcut ca  participarea la campania „Let’s do it Romania!” să se desfășoare în cele mai bune condiții. Cu fiecare sac umplut se putea observa, pe fiecare chip, satisfacția participării la această acțiune de ecologizare. Această stare de spirit i-a determinat pe toți participanții să promită că vor mai lua parte la astfel de activități, unii dintre ei afirmând că își vor convinge și familiile, prietenii, să se implice.

Acest lucru ne-a confirmat că ne-am atins obiectivele stabilite, printre aceste numărându-se sensibilizarea membrilor comunității în care locuim și formarea comportamentelor specifice voluntariatului în rândul elevilor. S-au strâns aproape 47 de saci de gunoi din zonele vizate, aducând un impact pozitiv în rândul cetăţenilor comunei, fapt pe care dorim să-l permanentizăm, pentru a avea o comună  cât mai curată. Un gest pe cât de simplu, pe atât de străin multora dintre noi, trage un semnal de alarmă pentru a conştientiza un număr cât mai mare de cetățeni ai comunei  noastre, că mediul înconjurător nu este un coş de gunoi.

 letsdoitromania2

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}