Arena - cotidian online călărăşean de politică, administraţie, economie, sport şi publicitate

Switch to desktop

"Ajută acum! Este nevoie de tine!", campanie umanitară în plină desfăşurare

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu în calitatea domnie sale, de preşedinte al Filialei Judeţene a Crucii Roşii Călăraşi împreună o echipă din cadrul acestei asociaţii, s-au aflat luni, 13 februarie, la Nicolae Bălcescu (comuna Alexandru Odobescu), unde au împărţit alimente, haine, pături şi tot ceea ce ţine de astfel de vremuri destul de vitrege.

„Acum suntem la Nicolae Bălcescu, aparţine de Alexandru Odobescu şi avem mâncare, apă plată, haine groase şi pături, adunate din diferite locuri de la oameni care au un suflet mare şi, încercăm, în frunte cu primarul, să mergem la cei care sunt foarte amărâţi. Ce văd în faţa ochilor mă îngrozeşte, încercăm să le dăm o mână de ajutor.”- a declarat Răducu Filipescu într-o intervenţie telefonică la ARENA FM.

Campania umanitară "AJUTĂ ACUM! ESTE NEVOIE DE TINE!", a demarat  încă de sâmbătă, 11 februarie după cum declară iniţiatorul acestei campanii, Răducu Filipescu.  
„Este a treia localitate. Am fost la Lehliu Sat şi Săpunari, la Ulmu Făurei. Acum suntem la Nicolae Bălcescu şi Alexandru Odobescu, cele două  localităţi aparţinătoare comunei Alexandru Odobescu. Să vedem mâine în ce direcţie o mai luăm. Trebuie să ne corelăm foarte bine şi cu celelalte ajutoare care vin de la MAPN sau Jandarmerie, să nu mergem în acelaşi loc dar să ajungem la toţi care au nevoie de ajutorul nostru.”- a precizat acesta.

De luni 13 februarie ora 12.00 şi până marţi, 14 februarie la ora 16.00 o mare parte din România se află sub cod portocaliu.  
„De culoarea portocalie sper să scăpăm şi sper să scăpăm şi de culoarea cealaltă portocalie, adică de acest guvern care nu are grijă decât de el şi atâta tot că în rest de cetăţenii pe care îi are şi care îi plătesc nu au absolut deloc”- a mai adăugat preşedintele Filipescu.

Cu privire la declaraţia premierului Mihai Răzvan Ungureanu în care i-a catalogat leneşi pe unii oameni, bătrâni şi amărâţi, Filipescu a ţinut să transmită ca realitatea de la faţa locului e cu totul alta.  
„El (n.r. premierul) consideră că numai el munceşte şi cu ăia care îi are lângă el, dar are o impresie falsă. Eu acum sunt în Nicolae Bălcescu, pot să vă spun că oamenii, chiar dacă ninge, sunt cu lopeţile în mână, nu aşteaptă de la nimeni nimic. Noi mergem la cei bătrâni care în mod normal nu au cum să mai poată să facă faţă acestor timpuri. Şi, încercăm să le dăm ceva care să îi scoată din necaz măcar 3, 4 zile, o pătură şi un pulovăr gros în care să poată să reziste pentru că trebuie să protejăm întâi viaţa şi după aceea să ne gândim la politică sau la alte lucruri de genul acesta.”- a subliniat Răducu George Filipescu, preşedintele Filialei Judeţene a Crucii Roşii Călăraşi.