Arena - cotidian online călărăşean de politică, administraţie, economie, sport şi publicitate

Switch to desktop

Dorobanţu / Un nou mandat, o nou provocare majoră pentru Vasile Stoica!

vasile StoicaAlegerile locale din acest an, desfăşurate în comuna Dorobanţu, s-au încheiat cu victoria categorică a primarului în funcţie, Vasile Stoica. Rezultatul este impresionant mai ales că pentru oricine, într-un mandat, imaginea riscă să se erodeze.

Pe 5 iunie, circa 1.200 de cetăţeni au optat pentru continuitate apreciind activitatea depusă de primarul liberal din 2012 şi până în prezent. Un procent de 66% nu-i chiar la îndemâna oricui! Asta în condiţiile în care, spre deosebire de alergerile precedente din 2012, o parte din susţinătorii săi fie erau plecaţi la muncă în străinătate (cu precădere tinerii!), fie între timp decedaseră, fiind persoane în vârstă.

Bătălia cu contracandidatul său de la PSD, acelaşi pe care-l învinsese şi în urmă cu 4 ani, a fost şi acum destul de încinsă. La capătul unei campanii dure, Stoica şi-a reînnoit mandatul bazându-se pe o echipă de oameni serioşi dar şi pe un program de „guvernare locală” realist şi perfect realizabil în următorii 4 ani.

După ce a performat în câmpul activităţii private, Vasile Stoica a intrat în serviciul public cu gândul mărturisit de a da o nouă „faţă” comunei pe care o preţuieşte foarte mult. N-a venit la primărie să se îmbogăţească. Nici nu se pune problema. Mi-amintesc că imediat după depunerea jurământului în 2012, Stoica ar fi fost în stare să aducă şi bani de acasă pentru a demara primele obiective. În schimb, şi-a pus toată experienţa profesională dar şi de viaţă în slujba comunităţii. Drumul e lung şi anevoios însă nu şi imposibil de străbătut. Obiectivele realizate în primul mandat pe care l-a câştigat detaşat, la vremea aceea, în faţa primarului în funcţie, au fost apreciate de locuitorii comunei Dorobanţu care au simţit că primarul lor vrea dar şi poate să pună lucrurile pe un făgaş normal. Votul „de încredere” primit în 5 iunie îl responsabilizează dar în egală măsură îl şi ambiţionează să ducă la bun sfârşit proiectele asumate împreună cu cetăţenii. Pentru Vasile Stoica, comuna Dorobanţu a devenit deja a doua sa „casă”.

Competiţia din iunie a fost şi una a partidelor politice. La fel ca în 2012, Partidul Naţional Liberal a obţinut şi de data asta victoria pentru că a mers pe mâna unui învingător. Vasile Stoica a rămas în PNL a cărui conducere nu s-a înşelat atunci când l-a desemnat candidat. Şeful partidului, Răducu Filipescu a ştiut că Vasile Stoica nu e doar un simplu candidat ci şi un câştigător. Iar victoria la scor obţinută în faţa adversarului său de la PSD este argumentul cel mai solid. Au contat atunci pentru Filipescu sinceritatea, seriozitatea şi responsabilitatea, calităţi dovedite în timp de Vasile Stoica.

Pentru Vasile Stoica, noul mandat e o altă provocare. Mult mai însemnată! Noile proiecte de anvergură au nevoie de finanţare consistentă pe care primarul este dispus să o obţină cu orice preţ, cu orice efort. Reabilitarea şi modernizarea drumurilor, a şcolilor, a parcurilor, înfiinţarea reţelei de canalizare, construirea unui cămin cultural sunt mari obiective pentru care primarul Vasile Stoica va fi nevoit să caute fonduri atât la Consiliul Judeţean cât şi la Guvern. Competiţia pentru modernizare nu-l sperie!

Toate aceste investiţii preconizate a se realiza în acest mandat au în centrul lor, desigur, cetăţeanul. „Sper ca împreună să finalizăm tot ce ne-am propus pe viitor. Toate acestea vor contribui la creşterea nivelului de trai” spunea deunăzi primarul Stoica având şi un mesaj clar pentru toţi locuitorii comunei „Voi fi un sprijin garantat pentru ei. Sunt un om deschis căruia îi place să comunice cu oameni şi în măsura posibilităţilor legale şi umane să le rezolv problemele cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi”.

Pe zi ce trece numele lui Vasile Stoica se identifică cu cel al comunei Dorobanţu. Lupta pentru modernizare a început în urmă cu 4 ani şi continuă. Fără îndoială ca va fi şi finalizată. Cu succes!

PS Redacţia Arena Media (săptămânalul Arena şi cotidianul online www.arenamedia.ro) îşi cere scuze faţă de campania de presă negativă, susţinută împotriva primarului Vasile Stoica, în perioada 2015 – 2016, bazată pe alocuri pe o serie de informaţii eronate şi regretă, deopotrivă, prejudiciul de imagine provocat edilului localităţii Dorobanţu. Nădăjduim că între cele două părţi se va dezvolta o transparenţă mai mare în ceea ce priveşte reflectarea activităţii desfăşurate în actul administrativ.