Arena - cotidian online călărăşean de politică, administraţie, economie, sport şi publicitate

Switch to desktop

Dinulescu: Toată deplasarea mi se pare că a costat 250-270 de milioane

În perioada 4-7 noiembrie s-au desăfuraţt în Italia la Florenţa activităţile Conferinţei Regiunilor Periferice ale Europei la care au participat 7 consilieri judeţeni deşi iniţial, lista „plimbăreţilor” era formată din 3.
Şeful delegaţiei, Marian Dinulescu, vicepreşedinte al CJ, a declarat miercuri căToată deplasarea mi se pare că a costat vreo 250-270 de milioane”, adăugând că „Sumă a fost suportată de Consiliul Judeţean, în baza unei Hotărâri de Consiliu”.

Aici „plimbăreţii” au o problemă. Dacă în Proiectul de hotărâre suspus validării la art. 2 se preciza că „cheltuielile de deplasare se vor suporta din bugetul propriu al al Judeţului Călăraşi”, Hotărârea adoptată şi postată pe site-ul CJ, nu mai conţine articolul de mai sus.
Şi atunci, vor suporta consilierii cheltuielile de deplasare şi cazare?
Acelaşi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a părut miercuri destul de contrariat când a fost întrebat dacă era necesară prezenţa celor 7 acolo, în condiţiile în care suplimentarea numărului de locuri, de la 3 la 4 a fost posibilă la propunerea preşedintelui Filipescu. Nu neapărat că era şi necesară! „Este pentru prima dată în 3 ani şi jumătate când au plecat nişte consilieri. Nu ştiu de ce v-aţi inflamat atâta că au plecat nişte consilieri1 a fost reacţia lui Dinulescu care n-a omis să dea şi un ghiont presei „ Suntem o ţară europeană dar după modul cum gândiţi voi acum suntem tot o ţară balcanică.”
Întrebat care sunt totuşi beneficiile acestei deplasări, făcute în numele Agenţiei de turism „Consiulul Judeţean Călăraşi”, Dinulescu a spus „ Nu sunt nişte beneficii (pentru judeţul Călăraşi, în urma acestei deplasări). Vreau să vă spun că şi împărţirea fondurilor contează. Dacă eşti în Biroul politic, dacă ai un cuvânt de spus, pentru că vreau să vă spun că acum se dorea ca pentru Marea Neagră fondurile şi conferinţele să se ţină la Bruxelles. Noi dacă nu luăm cuvântul şi nu participăm şi nu ne expunem punctul de vedere, dacă nu venim cu proiecte, pe degeaba.
Dacă stăm aici şi ne înghesuim şi nu ieşim şi noi în lume să vedem ce se întâmplă, asta avem.” Aţi înţeles ceva?????